© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
8200 אימפקט הינה תוכנית ההאצה (אקסלרטור) הראשונה בישראל למיזמים חברתיים-טכנולוגיים בשלבים מוקדמים. התוכנית הוקמה בשנת 2013, מסיימת בחודש יולי 2019 את המחזור החמישי, ועתידה לפתוח את ההרשמה למחזור השישי.
התוכנית פונה לכל יזם חברתי-טכנולוגי, ולא רק לבוגרי 8200. התוכנית רותמת את ההון האנושי של 8200, במטרה לסייע לקידום המטרות החברתיות לשמן הוקמו המיזמים המשתתפים בתוכנית.
במשך 5 חודשים אינטנסיביים, הכוללים הרצאות, מנטורינג, שעות ייעוץ וחיבור למשקיעים ולרשת הבוגרים האקסקלוסיבית של בוגרי 8200, התוכנית מקדמת מיזמים הפותרים בעיות חברתיות באמצעים טכנולוגיים בתחומים שונים: אנשים בעלי מוגבלויות, הגיל השלישי, שוויון מגדרי, חינוך, סביבה ועוד.
התוכנית פועלת כארגון ללא מטרות רווח, ולכן אינה גובה תשלום הון או זכויות קניין רוחני מהיזמים המשתתפים בה, וממומנת על-ידי 9 שותפים מובילים בהם ICL .
מיזמי התוכנית גייסו מעל ל-40 מיליון דולר, ממשיכים לזכות בתחרויות בינלאומיות חשובות, מעסיקים עובדים בארץ ובעולם, מקבלים סיקור תקשורתי רחב ואוהד ומעבר לכל – פועלים במרץ לסיוע לאנשים הזקוקים לכך, והופכים את העולם לטוב יותר.
Startup Negev נגב הינה תוכנית ההאצה (אקסלרטור) לפיתוח יזמות טכנולוגית במגזר הבדואי שנועדה לאפשר ליזמים ויזמיות מהחברה הבדואית לפתח סטרטאפים טכנולוגיים, ולחשוף בפני צעירים את העולם הטכנולוגי והיזמי ולעודד העמקה בתחום. המאיץ נועד ללוות ולספק כלים לפיתוח וקידום מיזמים ורעיונות מהשלב הראשוני ועד לפיתוחם בפועל.
ICL שותפה למ.ט.ע, קרן יק"א, מכון טריבוגף -סוויץ , ארץ עיר ולמרכז יזמות ח"י בספיר, המאיץ מופעל ע"י מונא חלל לשינוי אשר מנהלת את המאיץ בפן בניהולי והפדגוגי. במאיץ 25 משתתפים בדואים ויהודים מהישובים תל שבע, רהט, ביר הדאג, בעלי זיקה טכנולוגית ויזמית השואפים להשתלב בעולם ההייטק, המשתתפים והמשתתפות מחולקים לשמונה צוותים ולכל צוות מוצמד מנטור לליווי פיתוח הרעיון למוצר. המאיץ הוא בשורה אדירה לחברה הבדואית ולכלל תעשיית ההייטק שמשוועת ליזמים ויזמיות איכותיים.
מנטור הוא אדם המשמש כיועץ או מדריך, לרוב בעל ניסיון עשיר בתחום התמחותו. הביטוי קרוי על שמו של מנטור, חברו של אודיסאוס, במיתולוגיה היוונית, ששימש כחונך לבנו טלמאכוס.
מעברים הינו ארגון קהילתי לפיתוח קריירה למגזר הכפרי (קיבוצים ומושבים( בנגב הצפוני, מטרתו לספק מענים בנושאי תעסוקה ופרנסה לתושבים. בשלוש השנים האחרונות (משנת 2017) פועל במסגרתו פרויקט המנטורים של ICL. הפרויקט פונה לבעלי העסקים המתגוררים ביישובי המועצה בני שמעון ושער הנגב או עסקים שממוקמים במרחב המועצות הללו, ומציע להם לקבל למשך חצי שנה ליווי אישי לעסק על ידי מנטורים המשמשים בתפקידים בכירים מחברת ICL.
השתתפותה של חברת ICL ושל עובדיה בתוכנית זו – מתקיימת בהתנדבות תחת מטריית מעורבות קהילתית.
מנטורים של כיל משולבים גם במתנדבים בפרויקט "להעז ביחד", של עמותת “תופסים כיוון” מיזם משולב של מרכזי הצעירים בערים, ארגוני הבוגרים של היחידות הצבאיות, המספק הליווי של מתנדבים ומנטורים, המעבירים את הידע והניסיון שלהם אל הדור הצעיר.
בשנת 2019 פעלו במנטורים 5 מתנדבים, אשר ביצעו 6 תהליכי ייעוץ אישיים למשתתפי התוכנית בין השאר בנושאי: שיווק, הצגה עצמית, תוכנית עסקית ו-3 הרצאות לכל המשתתפים בנושאים: העברת מסרים, עמידה מול קהל והסכמי שכר. בנוסף לפעילות קיימנו את מפגש הסיום של מחזור 13 במו"פ ב"ש ואת הרצאת העשרה בנושא חדשנות העביר גיל אליקים סמנכ"ל מצוינות וחדשנות. קשר כזה עם מנטורים בעלי ניסיון מייצר שינוי חברתי אמיתי, שכן הוא מצייד את הצעירים האקדמאים וההנדסאים בסל כלים, שמאפשר להם לסלול את הנתיב והעתיד המקצועי שלהם.
מתנדבי כיל פועלים כמנטורים בארגון פעמונים בדרום, פעמונים מעניק ייעוץ, כלים והרגלים נכונים בתחום הפיננסי. בשנת 2019 פעלו 12 מתנדבי ICL בפעמונים, וליוו 22 משפחות ליציבות פיננסית. באמצעות שיחות הכוון, מפגשים קבועים וחד פעמיים. בנוסף, כיל מארחת במתקניה את ההדרכה השנתית (קורס חובה למתנדבים חדשים, 8 מפגשים אחה"צ) בחדרי הדרכה של משרדי ICL. מתנדבי ICL הינם גרעין משמעותי במגוון תחומים בפעילות פעמונים באזור הדרום ובכך ICL מסייעת לבניית חוסן כלכלי וחברתי בדרום ולמציאות שבה המשפחות בישראל מנהלות חיים כלכליים מאוזנים ואחראיים.