PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT
אנרגיה מתחדשת

אנרגיה מתחדשת

במסגרת חזון הקיימוּת של ICL לשנת 2030, החברה מחויבת למלא את חלקה בביצוע המעבר לכלכלה דלת-פחמן ולמיתון שינוי האקלים. לפיכך, החברה מרחיבה את השימוש במקורות אנרגיה מתחדשים, ומפחיתה את ההשפעות השליליות של שריפת דלקים פוסיליים. \

ישנם שני סוגים של מקורות אנרגיה: אנרגיה שאינה מתחדשת, המופקת מדלקים מאובנים (פוסיליים), ומקורות אנרגיה מתחדשים, כגון מים, שמש ורוח. אנרגיה המופקת מדלקים פוסיליים שאינם מתחדשים תורמת לפליטות תורמת לפליטות אוויר של מזהמים המשפיעים על בריאות האדם, כמו גם של גזי חממה. מנגד, אנרגיות מתחדשות נחשבות ככלל כפתרון להמשך ההתפתחות הכלכלית והאנושית, תוך ניסיון להיאבק בהשפעותיו המזיקות של שינוי האקלים. לאור זאת, ועם העלייה בזמינותה, יעילותה והיתכנותה הכלכלית של אנרגיה מתחדשת, מדינות בכל העולם החלו לעודד ולפתח שימוש רחב-היקף במקורות אנרגיה נקיים. 

אחד היעדים בחזון הקיימוּת של ICL לשנת 2030 הוא הרחבת השימוש באנרגיות מתחדשות. החברה חותרת להרחיב את סך צריכת האנרגיה המתחדשת שלה ב-20% (משנה לשנה), ולהחליף בהדרגה אנרגיה המבוססת על דלקים פוסיליים.

רוב אתרי ICL אירופה צורכים כיום 100% חשמל המופק ממקורות מתחדשים מוסמכים.

במהלך 2019 החלה ICL ברכישת חשמל חיצוני המבוסס על מקורות אנרגיה מתחדשת (בעלות ערבויות מקור מתחדש- GoO) בכמה מאתרי החברה באירופה.  על אלו נמנים אתרים בהולנד (אמסטרדם, Heerlen ו-Terneuzen), בגרמניה (Ladenburg ו-Hemmingen) ובבלגיה (Grobbendonk). החשמל מופק מגוון מקורות מתחדשים  – טורבינות רוח, אנרגיית שמש פוטו-וולטאית, חשמל הידרואלקטרי וחשמל המופק מביו-מאסה. אתרים אלו, שהומרו לאחרונה, מצטרפים לאתר ICL אוסטריה Hartberg, שלמעשה הגיע ל-100% ניטרליות פחמן כבר לפני מספר שנים, שכן הוא צורך אך ורק חשמל ממקורות מתחדשים (בעיקר הידרואלקטרי) וקיטור ממקורות מתחדשים (המופק משבבי עץ בעלי הסמכת מקור מתחדש). אתר ICL ברזיל Cajati צורך גם הוא 100% חשמל ממקורות מתחדשים. השפעתו הכוללת של המעבר בשנת 2019 הוערכה בהפחתת פליטות גזי החממה העקיפות (מכלול 2) של ICL בכ-24 אלף טון שווה ערך פחמן דו-חמצני.

סך הצריכה הגלובלי הכולל של אנרגיה ממקורות מתחדשים ב-ICL בשנת 2019 עמד על 564 אלף גיגה-ג'ול (שווה ערך לכ-157 אלף מגה-וואט/שעה בקירוב). כלומר, 10% מסך צריכת האנרגיה העקיפה של החברה ו-2% מצריכת האנרגיה הכוללת (ישירה+עקיפה) בשנת 2019 נבעה ממקורות מתחדשים. 

החל מינואר 2020, גם אתרי Iberpotash ו-Fuentes בספרד עברו לרכישת 100% חשמל ממקורות מתחדשים. Iberpotash הוא האתר בעל צריכת החשמל הגבוהה ביותר מבין אתרי ICL באירופה, ועל כן ביצוע המעבר באתר זה צפוי להביא להפחתה נוספת בפליטות גזי חממה, בהיקף של כ-50 אלף טון שווה ערך פחמן דו-חמצני. רוב אתרי ICL אירופה צורכים כיום 100% חשמל המופק ממקורות מתחדשים.

 10% מסך צריכת האנרגיה העקיפה של החברה ו-2% מצריכת האנרגיה הכוללת (ישירה+עקיפה) בשנת 2019 נבעה ממקורות מתחדשים.

במקביל, החלה ICL ביוזמה רחבת-היקף להתקנת יכולת פוטו-וולטאית להפקת אנרגיה סולארית באזורים המתאימים בשטחים זמינים במסגרת השטח התפעולי באתריה בישראל, ספרד, ובמדינות נוספות.

האתר שנבחר לשלב ראשון של יוזמה זו הוא אתר ICL פריקלאס במישור רותם, ישראל. הפיילוט יכלול התקנת תאים פוטו-וולטאיים בקרקע זמינה בשטח האתר, וכן אמצעי הצללה פוטו-וולטאיים במגרשי החנייה. החברה מצויה כעת בשלב קידומו של הפיילוט, הצפוי להתחיל בפעילות במהלך שנת 2021.

השלב השני יתמקד באתרי ICL באירופה (ויתחיל בפיילוטים בספרד ובגרמניה), שם עבודות ההקמה צפויות להתחיל לקראת סוף 2020 והשלמתן מתוכננת במהלך 2021.

בשלב השלישי ובמהלך שנת 2021, תיבחן היתכנות פרישתם של יכולות פוטו-וולטאיות לאתרים נוספים באירופה. 

בנוסף, ICL מתאימה גם את היצע המוצרים שלה לצרכיה של הכלכלה דלת-הפחמן החדשה. החברה עוסקת במחקר ופיתוח של סוללות ברום, המיועדות לשיפור יכולת אגירת חשמל ממקורות מתחדשים. קראו עוד

7.2
עד שנת 2030, להגדיל משמעותית את חלקם של מקורות האנרגיה המתחדשת בתמהיל האנרגיה הגלובלי.
7.3
עד שנת 2030, הכפלת קצב שיפור היעילות האנרגטית הגלובלית.
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.