PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT
בריאות תעסוקתית

בריאות תעסוקתית

תחום הבריאות התעסוקתית (Occupational Health – OH) ב-ICL כולל את החיזוי, האיתור, ההערכה, המניעה והבקרה של מפגעים במקום העבודה וגורמים סביבתיים נוספים העשויים להביא להשפעות שליליות על בריאותם ובטיחותם של עובדים או אחרים המצויים בקרבת מקום העבודה. \

"בריאות תעסוקתית עוסקת בכל היבטי הבריאות והבטיחות במקום העבודה, ומתמקדת במיוחד במניעה ראשונית של מפגעים" (ארגון הבריאות העולמי)

בריאות תעסוקתית היא שדה רב-תחומי בעולם הבריאות, שתכליתו לאפשר לאנשים לממש את עיסוקיהם בדרכים שיגרמו נזק מזערי ככל הניתן לבריאותם. התחום המקצועי העוסק בשמירה על בריאות תעסוקתית ובטיחות בעבודה נקרא "גהות תעשייתית" (Industrial Hygiene – IH). 

ICL נוקטת במגוון צעדים על מנת לשמור על בריאותם של עובדיה.

גהות תעשייתית ב-ICL

מתקיימת הערכה של גורמי מפגע בסביבתם של כל אחד ואחד מן העובדים. תוכנית שנתית לניטור אוויר תעשייתי מבוצעת בכל מפעלי ICL, בהתאם לדרישות הרשויות המקומיות. חומרים כימיים המוגדרים כחומרים מסוכנים מכוח תקנות, כגון חומרי גלם, חומרים המשמשים בתהליך הייצור ומוצרים, נבדקים באופן שגרתי במסגרת תוכנית זו. 

במקרה של חריגות, ננקטות פעולות מתקנות. הפעולות לביצוע עשויות לכלול יישום נהלי עבודה וניקוי משופרים, צמצום פליטות באמצעות שימוש במיכון משופר, בדיקה וביצוע התאמות בציוד מגן אישי.

ICL בודקת את רמות הרעש, והעובדים מודרכים כיצד לצמצם את חשיפתם לרעש. פעולות להפחתת רעש ננקטות היכן שניתן. ציוד מגן מתאים מסופק גם הוא. 

 
הגברת מוּדעוּת עובדים

הגברת מודעותם של העובדים לגורמי מפגע היא יסוד חיוני במניעה ובקרה של מחלות ונזק בריאותי. לאור זאת, במתקני הייצור של ICL נערכות תוכניות הכשרה לעובדים בתחומי בטיחות וגהות.

לעובדים ניתנת הדרכה כיצד לנהל ולצמצם מפגעים בריאותיים ספציפיים אליהם הם עלולים להיחשף. למנהלים מוקנה ידע בדבר התקנות המקומיות וכיצד להגן על עובדיהם בהתאם.

ביחידות עסקיות בעלות מאפיינים מיוחדים מתבצעות הכשרות מתאימות.

 
בדיקות רפואיות תקופתיות

עובדים החשופים למפגעים בריאותיים עוברים בדיקות רפואיות תקופתיות במרכזים רפואיים. ציוד מגן אישי מסופק לעובדי החברה, כמו גם הדרכה בדבר שימוש נכון בציוד זה. 

בנוסף, החברה מציעה בדיקות רפואיות תקופתיות לעובדיה. מתקיים ייעוץ עם רופאי תעסוקתי בכל מקרה המצריך זאת. באתרי ICL השונים מתקיימות תוכניות לקידום הבריאות, לרבות תוכניות להגברת המודעות לתזונה בריאה ופעילות גופנית. 

הערכת סיכונים בריאותיים וכימיים

סקרי גהות תעשייתית מהווים כלי ליישומה של בריאות תעסוקתית באתרי הייצור. 

נערכים סקרי הערכת סיכוני בריאות, תוך בחינת כל גורמי הסיכון במפעל, לרבות מפגעים כימיים, מפגעים פיזיים ושגרות עבודה. הסקרים מתבצעים בשיתוף יחידות הייצור והבטיחות הרלוונטיות בכל אתר ואתר. 

הערכת בטיחות כימיקלים (Chemical Safety Assessment – CSA) היא כלי להערכת הסיכונים המוּבְנִים בחומרים מסוימים, כנדרש בהתאם לנהלי רישום כימיקלים בכל רחבי העולם. תהליך הערכה זה כולל בחינה של כל המידע הרלוונטי הזמין הנדרש לשם הערכת הסיכונים העולים מייצורו ו/או השימוש בחומרים כאמור. 

תהליך ה-CSA מבוסס על מידע פיזיקלי, כימי, טוקסיקולוגי וסביבתי, המופק על-ידי הקבוצה המדעית HERA.

ערכים כמותיים, כגון גבולות חשיפה תעסוקתית (OELs – occupational exposure limits) ודרגות אפס השפעה נגזרת (DNELs – derived no effect levels), מבוססים על הנתונים הטוקסיקולוגיים המופקים על-ידי הקבוצה המדעית HERA. ערכים אלו נקבעו על מנת לשמור על העובדים והציבור בכללותו מפני חשיפת-יתר לכימיקלים מסוכנים. 

ארגונומיה

היבטים ארגונומיים נבחנים בכל תהליך תכנון ועיצוב של עמדת עבודה חדשה. בישראל, ניתנת לעובדים הכשרה בהיבט זה במסגרת שירותי קידום הבריאות. ייעוץ ארגונומי ניתן בכל מקרה בו הוא נדרש. 

קבלנים 

במסגרת החוזה שלהם עם ICL, מחויבים קבלני החברה לספק לעובדיהם את כלל האמצעים הנדרשים להגנה על בריאותם התעסוקתית. על אלו נמנים בדיקות רפואיות תקופתיות, אמצעי מיגון אישי מתאימים והכשרה. כל הקבלנים נדרשים לעמוד בתקנות הבריאות החלות במקום פעילותם. ICL אף פועלת בשיתוף קבלניה בישראל לקידום נושאי בטיחות (ראו פרטים נוספים כאן).

8.8
הגנה על זכויות עובדים וקידום סביבת עבודה בטיחותית ובטוחה על כל העובדים, לרבות מהגרי עבודה, ומהגרות בפרט, והמועסקים בעבודות מסוכנות ובלתי-יציבות.
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.