PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT
חדשנות ופתרונות לתעשיית המזון

חדשנות ופתרונות לתעשיית המזון

מוצרי ICL לתעשיית המזון כוללים רכיבי מזון פונקציונליים ותוספי פוספט, המספקים פתרונות מרקם ויציבות לתעשיית הבשר המעובד, העופות, פירות הים, מוצרי החלב, המשקאות ומוצרי המאפה. פתרונות מבוססי-פוספט אלו מסייעים לתמוך בצרכיו החיוניים ביותר של המין האנושי, לרבות הזנת אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה. בנוסף, המגזר מייצר חלבוני חלב וחלבוני מי-חלב עבור תעשיית רכיבי המזון. \

 

פעילות רכיבי המזון המיוחדים של ICL מביאה עמה מעל 75 שנות ניסיון לתעשיית המזון. סל המוצרים המגוון של ICL כולל מערכות מינרלים ופוספט פונקציונליות המספקות פתרונות חציצה (Buffering), ויסות חומציות, שימור חלבונים והארכת חיי מדף במגוון שווקים, לרבות הבשר, העופות, פירות הים, מוצרי החלב, המשקאות, מוצרי המאפה והחלבונים החלופיים. 

2.1
עד שנת 2030, חיסול הרעב והבטחת נגישות עבור כל בני האדם, בייחוד העניים וחסרי-הישע, לרבות פעוטות, למזון מספיק, מזין ובטיחותי בכל ימות השנה.
2.4
עד שנת 2030, הבטחת מערכות ייצור מזון בנות-קיימא ויישום פרקטיקות חקלאיות עמידות המגבירות את היצרנות והייצור, מסייעות בשימור מערכות אקולוגיות, מחזקות את יכולת ההסתגלות לשינוי אקלים, מזג-אוויר קיצוני, בצורת, שיטפונות ואסונות טבע אחרים, ומשפרות בהדרגה את איכות האדמה והקרקע.

חלבונים חלופיים

צוות רכיבי המזון המיוחדים של ICL ממשיך להרחיב את טווח הפעילות על-ידי זיהוי השוק ההולך וגדל וחלבונים חלופיים. הטכנולוגיה החדשנית של ICL מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר, המהווים חלופה מבוקשת למוצרי בשר קונבנציונליים עבור צרכנים מקרב מה שמכונה צמחונות-למחצה (flexitarian) ובעלי מודעות לתזונה בריאה, המבקשים להפחית את צריכת הבשר מבלי להתפשר על הטעם או המרקם.

טכנולוגיית העיבוד החדשנית של ICL מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר.

 פיתחה טכנולוגיה קניינית לייצור חלבונים על בסיס צמחי שכמעט לא ניתן להבחין בינם לבין מוצרים מסורתיים על בסיס בשר. מדעני ICL המוקדשים לנושא זה,פיתחו באמצעות ציוד סטנדרטי בתעשיית עיבוד המזון, דרכים ליצירת מגוון רחב של מוצרים תחליפיים בהתאמה אישית, כגון המבורגרים, נגיסי עוף, מקלות דגים, כדורי בשר, נקניקיות ועוד. סל פתרונות זה, מערכת ®ROVITARIS, כולל חלבונים בתצורת סיבים, חומרי מרקם ותחליבים (אמולסיות). רבגוניותם של תצורות אלה מאפשרת מרקם, צבע וטעם בהתאמה גבוהה, וכן את האפשרות לייצר פתרונות צמחוניים, טבעוניים ונטולי-אלרגנים.

 ICL רכיבי מזון מיוחדים זכתה בפרסים רבים בזכות טכנולוגיה זו, לרבות פרס החדשנות לשנת 2019 מטעם FI (הכנס האירופי לחדשנות מזון) בקטגוריית החלבון בכנס שהתקיים בפריז שבצרפת, ובפרס "הרכיב החדשני ביותר" בתערוכה המקצועית FiSA בדרום אמריקה. 

לצד האתגרים ההולכים וגוברים לסביבה ולאקלים, גוברים גם המוּדעוּת והחששות בקרב הציבור. צרכנים רבים בוחנים מחדש את הרגליהם וחותרים לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלהם באמצעות הפחתת צריכת הבשר והחלפת מזון בחלופות נטולות בשר. ייצורם של מקורות חלבון על בסיס צמחי מצריך כמות פחותה של מים ומייצר כמות פחותה של פחמן דו-חמצני בהשוואה לייצור חלבון קונבנציונלי מן החי, והופך אותם לבחירה תזונתית בת-קיימא יותר ובעלת השפעה סביבתית פחותה.

 לאחרונה החליטה ICL על השקעה של 18 מיליון דולר בפיתוח יכולות חדשות המיועדות לייצור מוצרי סיבים תזונתיים על בסיס צמחי. 

לאחרונה החליטה ICL על השקעה של 18 מיליון דולר בפיתוח יכולות חדשות המיועדות לייצור מוצרי סיבים תזונתיים על בסיס צמחי. המתקן החדש, הממוקם באתר Carondelet בסנט-לואיס, מיזורי, יאפשר ל-ICL להגביר את כושר הייצור של מוצרי סדרת ®ROVITARIS, ויסייע בהמשך קידומם של חדשנות וייצור עבור שוק החלבונים החלופיים.

הפחתת בזבוז מזון

12.3
עד שנת 2030, הפחתה של מחצית, במדידה לנפש, של בזבוז המזון הגלובלי ברמת הקמעונאי והצרכן, והפחתת אובדני המזון לאורך שרשראות הייצור והאספקה, לרבות אובדן לאחר קציר.
הארכת חיי המדף

אחסון גבינה מעובדת, "מחוץ למקרר", עם חיי מדף ארוכים מובטחים. כל הגבינות למריחה המעובדות, המיוצרות בשילוב סדרת מוצרי JOHA של ICL, ניתנות לאחסון מחוץ למקרר, מה שמאפשר חסכון באנרגיה.

חיי המדף הארוכים באופן יוצא מן הכלל (עד שנתיים) המתאפשרים כתוצאה מתהליך הסטריליזציה והשימוש במלחי JOHA, מפחיתים את בזבוז המזון. יתרון זה משמעותי במיוחד בכלכלות מתעוררות, שבהן שרשרת קירור סגורה למוצרי מזון אינה מובטחת. בנוסף, הדבר מגביר את בטיחות המזון. חיי המדף הארוכים יותר מגבירים את נגישותם של מוצרי חלב לאוכלוסייה רחבה יותר.

חסכון בחלבוני מזון בתעשיית מוצרי החלב

בכל יום, מעל 1% מסך התוצרת של מפעל ממוצע לייצור גבינות אינו יכול לשמש במוצר הסופי ולהישלח לצרכנים. הסיבות לכך הן:

  • אובדן חומר בלתי-תואם עקב תנאי העיבוד;
  • אובדן גבן בתהליך ניקוז מי הגבינה;
  • גבינות שחיי המדף שלהן קרובים לקיצם ועדיין לא נמכרו;
  • גבינה שאינה ניתנת למכירה כתוצאה מתהליכי האריזה, החיתוך והגירור.

תהליכי הייצור של ICL יכולים להגביל את אובדן הגבן בשלב עיצוב הגבן. חתיכות קטנות שנותרות מחוץ לתבנית בדרך כלל אובדות (0.5% מסך מסת הגבינה). תהליכי הייצור של ICL עושים שימוש חוזר בכל חומר הגלם שהיה מתבזבז אלמלא כן, לצורך ייצור גבינה מעובדת. תהליך זה מאפשר שמירה על ערך החלבון הגבוה של הגבינה לצריכת בני-אדם. החיסכון המצטבר בחומרים מפחית הן את הפסולת המיוצרת בתהליך והן זיהום מיותר לכל אורך שרשרת האספקה (עקב הצמצום בחומרי הגלם הנצרכים). 

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.