PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT
בטיחות וגהות

בטיחות וגהות

ICL פועלת בהתאם לתקני בטיחות וגהות מחמירים, וכן משקיעה משאבים נרחבים בהכשרות בטיחות, על מנת למנוע תאונות ולהבטיח את בטיחותם של עובדי החברה, של מבקרים וקבלנים המגיעים לאתריה, כמו גם של שרשרת אספקת מוצרי החברה. החברה מעודדת באופן עקבי את מודעות עובדיה במטרה לבסס תרבות ארגונית של מחויבות לבטיחות, ושואפת לביצועי בטיחות מן המדרגה הראשונה. \

ICL שואפת לביצועי בטיחות מן המדרגה הראשונה, כארגון גלובלי ובכל אתריה ויחידותיה העסקיות, בהשוואה למקבילותיה בתעשייה. לצורך כך, ICL חותרת בהתמדה לשפר את תרבות הבטיחות ואת התנהלות עובדיה, באמצעות נקיטה בצעדים פרואקטיביים, ניהול סיכונים וצמצומם.

ייצור תעשייתי בכלל, ובתעשייה הכימית בפרט, מחייב נקיטה באמצעי הגנה מיוחדים על מנת לשמור על סביבת עבודה בטוחה ובריאה. חלק מן המוצרים, חומרי הגלם ותהליכי הייצור ב-ICL כרוכים בסיכון גבוה למי שחורג מתקני הבטיחות המקצועיים הנחוצים או שאינו נוקט באמצעי ההגנה המתחייבים.

המאמץ להבטיח כי פעילות החברה, מוצריה ומערכות ההפצה שלה הם בטוחים ובטיחותיים עבור עובדי החברה והקבלנים הפועלים באתריה, כמו גם עבור אורחים, מפיצים, ספקים והקהילות שבהן ממוקמים מתקני החברה, מהווה חלק אינטגרלי מ"מדיניות ICL לסביבה, בטיחות, גהות ואבטחה".

במהלכה של מגפת הקורונה העולמית הנמשכת בימים אלה, הנהלת ICL עוקבת מקרוב אחר המצב והקימה צוות משימה מיוחד העומד בקשר ישיר ומתמשך עם צוותי החברה בכל רחבי העולם, על מנת להבטיח את נקיטת כל אמצעי הבטיחות הנדרשים. האמצעים שננקטו כוללים אספקת כל אמצעי ההגנה הנדרשים (לרבות מסכות ונוזלי חיטוי) בכל האתרים ברחבי העולם, דחיית נסיעות עסקיות והפצת הנחיות בטיחות לכל עובדי החברה.

ICL מספקת לכלל עובדי הייצור באתריה את כלל ציוד המיגון הנדרש ומחייבת את השימוש בו, כולל בין היתר ציוד המותאם לתפקידים וסביבות עבודה מיוחדות.

ICL אימצה מערכות ניהול בטיחות וגהות תעסוקתית מעבר לדרישות הרגולטוריות ב-93% מאתרי הייצור שלה. מערכות ניהול בטיחות אלה מוסמכות בהתאם לתקני OHSAS 18001/RC 14001 או תקן שווה-ערך. באתרי ICL המחזיקים בהסמכה כאמור עובדים כ-98% מעובדי אתרי הייצור בחברה וכ-85% מכלל כוח העבודה הגלובלי של ICL (על בסיס נתונים אשר דווחו בהתאם לאינדיקטור GRI 102-8 בדוח זה). באתרים שבהם לא מתקיימת פעילות ייצור תעשייתית, כגון משרדים, לא מופעלות מערכות ניהול בטיחות מעבר לנדרש על-פי חוק. באתרים אלו מועסקים כ-14% מעובדי החברה.

סה"כ תאונות עבודה (עובדי חברה ועובדי קבלן)

סה"כ ימי היעדרות בגין אירועי בטיחות (עובדי חברה בלבד)

על אף מאמציה המתמשכים של ICL לצמצם תאונות עבודה בכל אתריה, בספטמבר 2019 אירעה תאונת עבודה קטלנית בה היה מעורב עובד קבלן ב-ICL סין Shanghai Tari (STI). התאונה נחקרה הן על-ידי החברה והן על-ידי הרשויות. הממצאים העלו כי כללי ניהול ותחזוקת מערכות החשמל לא נשמרו וחרגו מכללי ונהלי הפעילות של ICL, דבר שאפשר טעות אנוש ועקיפת אמצעי הבטיחות הקיימים. בתגובה מיידית לתקרית, כל התקלות במערכת החשמל תוקנו והותקנו מערכות בידוד חשמלי משופרות. 

בגין הפרת חוקי הבטיחות בייצור המקומיים הוטל על האתר קנס של 386 אלף יואן (כ-55 אלף דולר). עוד נדרש האתר, על-פי חוק (ועל-פי דרישת הנהלת החברה ובהתאם לתקני הבטיחות שלה) לנקוט בפעילויות מתקנות נוספות, לרבות הכשרת בטיחות מוגברת לאנשי הצוות הרלוונטיים (לרבות דגש על נהלי תחזוקה בטיחותיים); הפעלת אמצעים פרואקטיביים והכנת צעדים למקרה חירום לשם הבטחת ייצור בטיחותי; וכן יישום פרקטיקות משופרות לאיתור ומניעת מפגעים. האתר השלים את ביצוע כל הפעולות הנדרשות.

מדדי ביצועי בטיחות ריאקטיביים

201420152016201720182019
שיעור תאונות עבודה (IR)0.790.690.730.820.730.49
שיעור ימי היעדרות מעבודה (SI)2323.522.525.628.619.7

בשנת 2019 נרשמו 76 תאונות עבודה לא-קטלניות ב ICL (בהשוואה ל-118 בשנת 2018), כאשר ב-50 מתוכן היו מעורבים עובדי ICL, וב-26 היו מעורבים עובדי קבלן.

 

תאונות עבודה שאינן קטלניות מוגדרות ככאלה הגורמות להיעדרות בת יום אחד לפחות אחד עקב התקרית (Lost Work Day Case – LWDC). בשנת 2019 הסתכמו סך שעות העבודה של עובדי החברה בכ-20.4 מיליון. חישוב שיעור תאונות העבודה (IR) ושיעור ימי ההיעדרות מעבודה (SI) נעשה על בסיס קבוע של 200,000 (המוכפל בסך תאונות LWDC ובסך ימי היעדרות של עובדי החברה, בהתאמה). עקב מגבלות בזמינות הנתונים, נתוני IR ו-SI מתייחסים לעובדי החברה בלבד. עם זאת, ביצועי הבטיחות של קבלני החברה נתונים לניטור ומעקב שגרתיים בכל אתרי החברה. 

שיעור ה-IR הגלובלי של ICL ירד ב-33% בשנת 2019 בהשוואה לשנת 2018, עקב הירידה המשמעותית שנזכרה בתאונות שאינן קטלניות. בנוסף, חלה גם ירידה ניכרת בהיקף ימי ההיעדרות מהעבודה בעקבות תאונות מסוג זה בקרב עובדי החברה, מה שהביא לירידה של 31% במדד SI ("מדד חומרה" – Severity Index). המתודולוגיה בבסיסו של מדד SI מבוססת על ההנחה כי מספר ימי ההיעדרות מצויה בקורלציה ישירה לחומרת התקרית. 

המספר הכולל של תאונות הופחת בהצלחה בשיעור של 36% בין השנים 2018 ו-2019, הן ביחס לעובדי החברה (ירידה של 34%) והן ביחס לעובדי קבלן (ירידה של 39%).

ICL רואה בשיפור המשמעותי במדדי הבטיחות בשנת 2019 תוצאה של פרקטיקות הבטיחות המשופרות של החברה ותרבות הבטיחות הפרואקטיבית שיושמו בשנה זו. במסגרת זו נכלל יישום חמשת עקרונות הבטיחות של ICL, ביצוע הערכות סיכונים תהליכיים (PSA) בקנה-מידה נרחב, יישום ביקורות בטיחות בקרב קבלנים (ראו להלן), ושיפורים נוספים.

בכדי להבטיח את התקדמותה של ICL לעבר הגשמת יעדי הבטיחות שלה, קבעה החברה יעדי הפחתה למדד ה-IR בשיעור של 10% בשנת 2020 בהשוואה לשנה הקודמת. יעד ריאקטיבי זה נפרט לרמת היחידות העסקיות, ומדדי הביצוע (KPIs) מנוטרים ביחס לכל אחת מהיחידות העסקיות ונקבעו כיעדים אישיים עבור מנהלי האתרים ומנהלי מערך הסביבה, בטיחות וגהות. 

הגברת הבטיחות בעבודת עובדי קבלן

ICL לוקחת אחריות על קבלניה ושותפיה העסקיים, כחלק מחזונה של ICL לביסוס עמדה מובילה בתחום פרקטיקות הבטיחות. החברה פועלת לוודא כי קבלניה מעורבים בניהול בטיחות פרואקטיבי, וכי הם מצוידים במיומנויות ובידע המתאימים לצורך ביצוע עבודתם בצורה בטוחה,. החל משנת 2018 החלה החברה בביצוע הערכות בטיחות של קבלנים, על מנת לזהות חולשות ואת התחומים שבהם מאמצי שיפור הבטיחות יהיו היעילים ביותר. הקבלנים שעברו הערכה נבחנו ודורגו במספר קטגוריות בטיחות ספציפיות, כגון:

  • מספר וחומרת התקריות;
  • האם התקריות/המפגעים דווחו לכל בעלי-התפקידים הרלוונטיים;
  • שימוש נאות בציוד בטיחות;
  • תקינות בטיחותית של רכבים וכלים המשמשים בפעילות;
  • הקפדה על תקנות והוראות בטיחות;
  • ארגון וסידור נאות של שטח העבודה;
  • ביצוע סקרי בטיחות ספציפיים לאתר העבודה בטרם תחילת העבודות.

לאחר תום ההערכה, קבלנים שהצטיינו זוכים לתעודת הערכה. בנוסף, החברה פועלת בשיתוף עם הקבלנים שעברו הערכה לטיפול בפערים שהתגלו. בכוונת החברה להמשיך ולהרחיב את היקף עבודתה עם קבלנים בנושא זה, במטרה להבטיח עבודה בטיחותית של קבלניה ועובדיהם.

בריאות וגהות עובדים

ICL מנהלת את הגהות התעסוקתית והתעשייתית שלה על מנת לזהות, להעריך ולמזער את חשיפתם של עובדים למפגעי גהות תעסוקתית. כחברה בתעשיית הכימיקלים, ICL נדרשת לנהל ולצמצם את הסיכון הכרוך בחשיפה פוטנציאלית ומסוכנת לחומרים, תהליכים, ייצור וכרייה. קראו עוד כאן.

שבוע בטיחות גלובלי ב-ICL 2019

בנובמבר 2019 קיימה ICL את "שבוע הבטיחות הגלובלי" השנתי השני של החברה. אלפי עובדי ICL נטלו חלק בשבוע שלם של אירועי הגברת מודעות, אשר התקיימו במקביל באתרים רבים של החברה בישראל, ארה"ב, אירופה, ברזיל וסין. מטרתו העיקרית של אירוע שנתי זה הייתה להגביר את תרבות הבטיחות הפרואקטיבית בקרב עובדים ומנהלים, לשם הפחתה ומניעה של תקריות בטיחות, והדגשת ההבנה לפיה הבטיחות היא האחריות של כולנו.

כל אחד מאתרי הייצור היה מעורב בפעילויות שנועדו להגביר את הבטיחות בתהליכי הייצור הייחודיים לאתר. הפעילות כללה תרגול תרחישים ספציפיים לאתר, הדרכה טכנית וניתוח תקריות. בנוסף, נערכו פעילויות נוספות במשרדי ICL, אשר עסקו בהדרכה לנהיגה בטוחה והדמיות של תאונות דרכים, בטיחות בבית, הרצאות ותרגול תרחישי רעידת אדמה, סדנאות לשיפור הארגונומיה המשרדית ואף הרצאות בנושא ניהול אורח חיים בריא. לצד זאת, בוצעה הפצה גלובלית של סרטונים בהם עובדי ICL שחוו בעבר, למרבה הצער, פציעות עקב תאונות עבודה, חלקו עם עמיתיהם את חוויותיהם האישיות. הסרטונים הופצו על מנת להדגיש את החשיבות והרלוונטיות הרבה של הנושא לכל אחד ואחת מעובדי החברה ברחבי העולם.

בכוונתה של ICL להמשיך במסורת זו של שבוע הבטיחות הגלובלי בשנים הבאות, כחלק מרכזי ממחויבותה של החברה להגברת המודעות בקרב עובדיה ולשמירה על בריאותם ובטיחותם.

תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
גילוי: 403-1
גילוי: 403-5
גילוי: 403-7
גילוי: 403-8
גילוי: 403-9
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.