© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
ליבת פעילויות המו"פ והחדשנות של החברה תומכת בכל אחת מהחטיבות העסקיות בחברה, ואילו מיזמים אסטרטגיים לטווח הארוך יותר, פלטפורמות דיגיטליות ופתרונות טכנולוגיים לחקלאים ואגרונומים, מתואמים ברמת התאגיד. ICL מקדמת שיתופי-פעולה עם חברות המציעות טכנולוגיות חדשניות בתחומי הזנת יבולים והאגרונומיה בכלל, במטרה להציג ולשלב פתרונות דיגיטליים חדשים בעולם החקלאות, תוך שימוש, בין היתר, בידע ובפלטפורמות חיצוניים.
הוצאות המו"פ של כיל
תחומי פעילות המחקר, הפיתוח והחדשנות כוללים:
הזנת יבולים: יעילות השימוש בנוטריינטים, ציפויים מתכלים לדשנים בשחרור מבוקר, ביוסטימולנטים, טכנולוגיית חיישני נוטריינטים, מעודדי צמיחה, קיבוע חנקן ליבולים.
רכיבי מזון מיוחדים: שיפור מרקם, ייצוב, הפחתת נתרן, הארכת חיי מדף, בשר ללא בשר וחלבון חלופי.
פתרונות אנרגיה: אגירת אנרגיה, מִחזוּר סוללות ליתיום.
חומרים מתקדמים: מעכבי בעירה, תוספי צבע וציפויים, טיפול במים בתעשייה.
כלכלה מעגלית: פסולת למוצר, מִחזוּר, שיפור יעילות תוך שימוש במינרלים ובידע הכימי העומדים לרשות ICL.
תעשייה 4.0: האינטרנט של הדברים (IoT) בתהליכי ייצור, בטיחות וסביבה; למידת מכונה ובינה מלאכותית לאופטימיזציה של תהליכי ייצור ופיתוח מוצרים.
פלטפורמת חקלאות דיגיטלית:
ICL מצויה בעיצומו של תהליך לפיתוח פלטפורמה דיגיטלית פתוחה, המשלבת מספר טכנולוגיות חקלאות מדייקת לשימוש בקרב אנשי מקצוע בתחומי החקלאות, בשילוב נתונים המתקבלים משותפים למיזם.
להלן כמה מפעילויות המו"פ והחדשנות שבהן מתמקדת ICL נכון להיום:
ICL מוצרים תעשייתיים
מוצרים מבוססי-מגנזיה: CareMag D, שפותח על-ידי ICL, כבר משווק על-ידי חברת קוסמטיקה בינלאומית מובילה ומוצר נוסף מצוי בתהליכי השקה. מוצר זה זכה במדליית הארד בכנס In-Cosmetics הבינלאומי האחרון.
חטיבת ICL אשלג ומגנזיום
פוליסולפט מגולען – אופטימיזציה של התהליך בשני היבטים: תפוקה ואיכות, כמו גם יישומו של ציפוי אורגני חדש.
ICL פתרונות פוספט
®ROVITARIS היא טכנולוגיה קניינית שפותחה על-ידי ICL, התומכת בייצור מזון נטול אלרגנים על בסיס צמחי. שימוש בטכנולוגיית ®ROVITARIS מאפשר ליצרני מזון ליצור תחליפי בשר על בסיס צמחי. בשלהי 2019 זכתה טכנולוגיית ®ROVITARIS של ICL בפרס חדשנות רכיבי המזון האירופי בקטגוריית החלבון. כיל היא החברה הראשונה להשיק טכנולוגיה מבוססת פולי פוּל כפתרון חלבון חליפי בקטגוריית בשר ללא בשר.
פתרונות חדשניים לחקלאות
מטרות עיקריות:
למידע נוסף אודות מיזמי המו"פ והחדשנות של ICL, אנו מזמינים אתכם לעיין בדוח השנתי של ICL לשנת 2019 (עמ' 133-136).
המרכז למחקר כימי בישראל – אימי-תמי מבית ICL הוא מכון מחקר ברמה עולמית. ייעודו העיקרי הוא להרחיב את עסקיה של קבוצת ICL באמצעות שיפור תהליכי ייצור כימיים קיימים ופיתוח תרכובות כימיות קנייניות חדשות בעלות יתרון מסחרי. הצוות המקצועי במכון כולל מומחים בתחומי הכימיה, ההנדסה, המיקרוביולוגיה והכימיה האנליטית והקורוסיבית. בנוסף, המכון מספק מגוון רחב של שירותים, לרבות מחקר ופיתוח, ייצור, בדיקה, ומבחר רחב ביותר של אמצעי ניתוח, עבור לקוחות מתעשיית בקרת האיכות בתחומי הכימיקלים, הפרמצבטיקה, המזון והסביבה.
כגורם המספק מגוון רחב של יכולות תחת קורת גג אחת (one stop shop), התשתיות והמומחיות של אימי-תמי מאפשרות פיתוח תהליכים משלב הרעיון הבסיסי ועד לתהליך תעשייתי מלא. המכון מציע את מומחיותו בכל שלב בתהליך, תיקוף רעיונות, היתכנות מעבדתית, קביעת פרמטרים, ניתוח בטיחות תהליך, הגדלת קנה מידה, טיפול בפסולת ועד ספר תהליך מלא. הפיתוח נשען על התשתית, המצויה בקדמה הטכנולוגית, ומספקת את כל כלי הפיתוח תחת קורת גג אחת ונעזרת ביכולות ההדמיה המותאמות החדשניות ביותר דוגמת ASPEN PLUS, VISIMIX, ועוד. אימי-תמי עוסקת גם בהקטנת קנה מידה של תהליכים לשם איתור ופתרון בעיות או שינוי ושדרוג תהליכים. מכון אימי-תמי פועל תחת דרישות רגולטוריות קפדניות דוגמת תקני ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, GLP ועוד. על מנת לעמוד בדרישות הלקוחות, המכון מספק מגוון פתרונות למִחזוּר חומרי גלם וטיפול בפסולת, ניתוח וכלי ניתוח מתוחכמים המאפשרים התמודדות עם אתגרים חדשים.
בין הדוגמאות לתחומים בהם פותחו תהליכים במכון אימי-תמי ניתן למנות מעכבי בעירה, דשנים, פולימרים, חומרים מורכבים, חומרי ננו, ביוצידים, פארמה, קנאביס, ביוטק, מזון/חלבון, ותחומים רבים נוספים, והמכון פועל בשיתוף פעולה עם חברות הזנק (סטארט-אפ) כמו גם עם חברות גדולות ומבוססות.