© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
ICL מעורבת ותומכת בקידום יעדי מכון האשלג הבינלאומי (International Potash Institute – IPI). משימתו של ה-IPI היא פיתוח וקידום של דישון מאוזן לשם הגדלת היבול ומזון מזין יותר, לצד הבטחת ייצור בר-קיימא באמצעות שמירה על פוריות הקרקע עבור הדורות הבאים. המכון, שהוקם בשנת 1952, הוא ארגון לא ממשלתי ללא כוונות רווח בפריסה עולמית.
150 ניסויי שטח ומיזמי מחקר בכל רחבי העולם
מכון האשלג הבינלאומי (IPI) שואף לסייע לחקלאים, ולמי שמייעצים להם, לתת מענה לאתגרים אלה באמצעות:
תשעה אגרונומים של ICL משמשים גם כרכזי פעילות במכון, ואחראים על ביצוע מחקרים, ארגון הכשרות ומפגשים, ופרסום מידע רלוונטי במדינות שונות בעולם. קראו עוד על פעילותו של מכון האשלג הבינלאומי (IPI).
קיימוּת של מערכות חקלאיות תלויה במידה רבה בדישון מאוזן. עבור חקלאים בסין, ישנה עדיפות עליונה ליישום מדויק וממוקד של הזנת גידולים לפריון יבולים ורווחיות מיטביים. מכון האשלג הבינלאומי ערך את הסימפוזיון הבינלאומי בנושא הזנת צמחים יעילה ומאוזנת.
זה יותר מעשור נוטלת ICL חלק ביוזמה להקניית ידע מבוסס-מדעית לחקלאים אודות יתרונות השימוש באשלג. הפרויקט תורם להגברת המודעות בקרב חקלאים ליתרונות הטמונים בשימוש מאוזן בדשנים. אגרונומים של ICL עובדים עם חקלאים במדינות מתפתחות, לרבות הודו, בנגלדש, סרי לנקה, סין, הפיליפינים, ברזיל ומוזמביק. צוותי ICL עובדים בשיתוף עם אגרונומים, חוקרים ורשויות ממשלתיות בכל רחבי העולם על מנת לערוך מחקר חקלאי מבוסס-אשלג, לקיים מפגשים עם חקלאים ולספק שירותי הדרכה באמצעות מכון האשלג הבינלאומי (IPI). אחת הדוגמאות הבולטות לפעילות זו בשנים האחרונות היא תוכנית ICL "אשלג לחיים" (Potash for Life), המתקיימת בהודו. מטרת התוכנית היא להגיע לכפרים המרוחקים והמבודדים, ולהפיץ את בשורת תועלתו של האשלגן כדשן לחקלאות.
אשלג לחיים במספרים: 2013-2019
מכון האשלג הבינלאומי (IPI) יצר שני יישומונים (אפליקציות) לשימושם של חקלאים וכל המעוניינים בכך. יישומון המחקר של IPI מספק מידע מחקרי עדכני בקשר לשימוש בדשנים בחקלאות בעולם. יישומון המחקר של IPI מכיל ספרייה הולכת ומתרחבת של המחקר העדכני ביותר אודות שימוש בדשנים בחקלאות. היישומון מאפשר חיפוש בארכיון ניסויים ומאמרי מחקר בדבר השימוש המיטבי בדשנים ביחס לסוגי גידולים שונים, סוגי קרקע שונים, ותנאי גידול שונים בכל רחבי העולם. ניתן להשתמש בכלי החיפוש על מנת לסנן מחקרים לפי סוג הגידול או המיקום, או לבצע חיפוש לפי שם המחבר ו/או כותרתו של מחקר מסוים. כלי מידע עוצמתי זה, בכל הנוגע לדישון, זמין למשתמש בכף ידו, מכיל ארכיון נרחב ומתפתח וניתן להשתמש בו עם או בלי חיבור לאינטרנט.
יישומון גלריית האשלגן של IPI כולל מעל 150 תמונות מקוריות באיכות גבוהה, הממחישות את תגובתם האופיינית של גידולים שונים לדישון בדשני אשלג, כמו גם של תסמיני חסר באשלגן בעלים.
ICL לוקחת חלק בפרויקט HarvestZinc. פרויקט זה מהווה חלק מתוכנית HarvestPlus לפיתוח וקידום זנים חדשים ומזינים יותר של גידולי מזון מסורתיים, המכילים כמויות גדולות יותר של ויטמין A, ברזל או אבץ – שלושה מתוך המיקרו-נוטריינטים שזוהו על-ידי ארגון הבריאות העולמי כמצויים בחסר החמור ביותר במשטרי תזונה ברחבי העולם. תהליך זה מכונה חיזוק ביולוגי (biofortification) – וצריכה סדירה של יבולים חדשניים אלו משפרת את תזונתו ובריאותו של הציבור.
הפרויקט חושף את היתכנותה של אסטרטגיית דישון ואת הפוטנציאל העצום שלה בהקלת החסר באבץ, יוד, ברזל וסלניום ובשיפור בריאות האדם.
פרויקט HarvestZinc הוא דוגמה לפרויקט אחריות חברתית ושותפות גלובלית החותר לפתרון בטווח הקצר לחסרים ידועים במיקרו-נוטריינטים, בעיקר אבץ, בקרב האוכלוסייה האנושית.
תוצאות שלושת השלבים הראשונים בפרויקט (שהחל בשנת 2008) חשפו את היתכנות יישומה של אסטרטגיית דישון ואת הפוטנציאל הניכר שלה בהקלת החוסר באבץ, יוד, ברזל וסלניום ובשיפור בריאות האדם. בשלב 3 של הפרויקט הומחשה עלייה מובהקת בריכוזי היוד בגרעיני אורז, תירס וחיטה לאחר ריסוס עלוותי ביוד, מה שהדגיש את הפוטנציאל האדיר של שילוב אגרונומיה (למשל, אסטרטגיית דישון) לשם חיזוק ביולוגי אגרונומי של גידולי דגנים ביוד, אבץ וסלניום.
השלב הרביעי של הפרויקט החל בשנת 2018 וצפוי להמשך שלוש שנים. בשלב זה ייחקרו מוצרי דישון חדשים ותרכובות להגנת הצמח ותיערך בדיקה של יעילותם האגרונומית בהגדלת ריכוזי מיקרו-הנוטריינטים בגרעיני גידולי מזון, שיעור הקבלה בקרב צרכנים וסקר שוק.