© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
בשנת 2015 עדכן ארגון האומות המאוחדות את "יעדי המילניום" שקבע והגדיר מערך של 17 יעדי פיתוח בר-קיימא (Sustainable Development Goals – SDGs) המשותפים לקהילות בכל רחבי העולם. בנוסף לאתגרים הנוגעים לגבולות הפלנטריים, ה-SDGs כוללים אתגרים חברתיים כגון עוני, חינוך, והרחבת השגשוג כלכלי. מטרתם של יעדי הפיתוח היא לאפשר הן למדינות והן לתאגידים לזהות מטרות משותפות והזדמנויות לפעולה.
מחויבותה המכוננת של ICL – לתת מענה לצרכים חיוניים מסוימים של האנושות – תואמת במהותה לכמה מיעדי הפיתוח בר-הקיימא של האו"ם. כמו כן, ICL פועלת מתוך מחויבות עמוקה לזיהוי ואיתור טכנולוגיות, מוצרים ותהליכים המבטיחים שלא נחרוג, כחברה, מן הגבולות הפלנטריים, תוך הכרה בכך שמדובר באתגר כביר במיוחד בענפי הכרייה והכימיקלים שבהם פועלת ICL.
בדוחות קודמים שפורסמו מאז ההכרזה על יוזמת ה-SDGs, בחרנו להדגיש תוכניות ופעילויות שהושקו על-ידי ICL במטרה לעמוד ביעדי הפיתוח בר-הקיימא אשר התגלו כיסודות המשמעותיים ביותר במסגרת ניתוח המהותיוּת שביצענו. בשנים האחרונות הרחיבה ICL את הדיון הפנימי לגבי יעדי הפיתוח בר-הקיימא, כך שייכללו בו גם יוזמות המצויות מעבר לאלה העוסקות בקיימוּת כדבר שבשגרה, ובחנה כיצד ה-SDGs עשויים להשפיע על הראייה האסטרטגית של ICL.הדיון הפנימי הורחב עוד בשנת 2019, והפעם השתתפו בו גם אנשי שיווק ומכירות, המצויים בקשר ישיר עם לקוחות החברה ולומדים את הנושא מזווית הראייה שלהם. המשוב שנאסף שולב במסגרת ניתוח המהותיוּת שביצענו. מהניתוח עלה שיעד הפיתוח בר-הקיימא לו יוחסה המשמעות הרבה ביותר הוא זה הקשור במישרין לפעילות הליבה של ICL – אפס רעב (Zero Hunger). יעדי פיתוח בר-קיימא אחרים בעלי קשר משמעותי לפעילות ICL הם מים נקיים ותברואה; תעסוקה הוגנת; בריאות טובה; וצריכה וייצור אחראיים. הממצאים העלו גם כי רבים מן המנהלים ב-ICL רואים קשר ישיר בין אפס רעב לבין מיגור העוני. יעדים אחרים שהוזכרו בדיון על-ידי חלק מהמשתתפים הם תעשיה, חדשנות ותשתיות; אנרגיה נקייה וזולה; שינוי אקלים; חיים על פני האדמה; ערים וקהילות מקיימות. ICL תמשיך לנהל את הדיון במטרה להמשיך ולחזק את תרומתה ותאימות פעילותה ליעדי הפיתוח בר-הקיימא (SDGs).