© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
החזון העומד לנגד עיניו של צוות החדשנות התפעולית ב-ICL הוא להוביל את ICL לפריצות דרך בביצועים תפעוליים ושיפור תוצאותיה העסקיות, על בסיס הצגתן של טכנולוגיות חדשניות ותרבות של חדשנות. ICL מתמקדת בשינוי פיזי באמצעות רובוטיקה, רחפנים והתקנים טכנולוגיים לבישים, בשינוי דיגיטלי לאופטימיזציה של ביצועים תהליכיים המבוססת על יישום למידת מכונה, ובפיתוח עובדי העתיד באמצעות הכשרה חדשנית, מעבר להלך רוח יצירתי וחשיבה מחוץ לקופסה.
רחפנים המשמשים באתרי ICL נושאים ציוד מתוחכם, מנטרים פעילויות מלמעלה, חוסכים לעובדי ICL את הצורך לבצע עבודות בסביבות מסוכנות, ומאפשרים את ביצוען של שגרות תפעוליות בזריזות ובדייקנות.
פעילות זו צועדת יד ביד עם האסטרטגיה של ICL למיצוב החברה ברמה הגבוהה ביותר מבחינת ביצועי בטיחות ואחריות סביבתית. בנוגע לבטיחות, ICL מטפחת מזה שנים רבות תרבות איתנה של בטיחות ומודעות מוגברת, ומגיעה לביצועי בטיחות ברמת הרביעון העליון בכל אחד מענפי התעשייה שבהם היא פועלת. בנוגעלאחריות הסביבתית, ICL פועלת לאורה של מחויבות ברורה לציות סביבתי מלא ונוקטת בגישה פרואקטיבית על מנת להבטיח את זכותה לפעול.
רחפנים הפכו לכלי אפקטיבי לביצוע משימות המסוכנות לבני-אדם, וכן לחסוך בזמן וכסף. אתרי ICL רותם ומי"ה, בשיתוף-פעולה עם מחלקת החדשנות והמצוינות התפעולית של ICL, השלימו בהצלחה פיילוט לשימוש ברחפנים, ויישמו מערכות רחפנים אוטונומיות באתריהם. יכולתם של הכלים, המאפשרת להם גישה נוחה ומדויקת לנקודות מרוחקות או גבוהות במיוחד, מבטלת גם את השפעתם של תנאים טופוגרפיים מאתגרים – לרחפנים אין כל קושי לטוס מעל דרכים לא סלולות, מכשולי מים ותוואי שטח קשים.
רחפנים צפויים לשמש באתרי ICL במגוון דרכים, לרבות בדיקת רשתות קווי מתח גבוה, ניטור ציוד וסיורי אבטחה ובטיחות. רחפנים יכולים לשאת ציוד דוגמת מצלמות וחיישנים מסוגים שונים, לרבות מצלמות וידאו, מצלמות אינפרה-אדום לראיית לילה ואמצעי ניטור שונים (כגון אמצעי ניטור כימיים ספציפיים). בעתיד, ישמשו גם להוביל מטענים קלים מנקודה לנקודה.
נכון להיום, רחפנים החלו לשמש באופן מלא באתרי ICL ים המלח ו-ICL רותם. צוות החדשנות והמצוינות התפעולית של ICL כבר בוחן דרכים חדשות ונוספות לשימוש עתידי ברחפנים בפעילותה של ICL בכדי למזער סיכונים, לחסוך בעלויות ולחסוך בזמן. לדוגמה, שימוש ברחפנים (במקום בעובדים) לשם סיורי תחזוקה במיקומים קשים להגעה ו/או באזורים מסוכנים.
ICL רואה בטכנולוגיה לבישה, בשילוב עם מציאות מדומה (VR), הזדמנות המאפשרת נגישות ושיפור זרימת המידע במסגרת שגרות תפעול, תחזוקה ובטיחות. הטכנולוגיה יכולה לסייע למפעילים בשטח להתחבר לחדרי בקרה, לספק תמיכה מרחוק, לתמוך (באמצעות מציאות מדומה) בפעילויות הכשרה ולאפשר שימוש בטכנולוגיה ללא מגע יד אדם. חלק מיישום הטכנולוגיה מתמקד בהדרכות בטיחות וירטואליות, המדמות אירועים והכשרה של העובדים בדבר התגובה המתאימה. .
ICL מיישמת מודלים של למידת מכונה העושים שימוש ב"נתוני עתק" (big data) לשם אופטימיזציה של ביצועים בקווי הייצור ולזיהוי מראש של כשלים. התוצאה היא בקרת תהליכים יעילה, בטיחותית ומבוססת יותר.
כמה ממוצריה של ICL, תוצרי הלוואי שלה וזרמי הפסולת שלה יכולים לשמש כחומרי גלם בייצורם של מוצרים או יישומים אחרים, ובכך לקדם כלכלה מעגלית.
ICL עושה שימוש בכריית מידע כאמצעי לקידום איתורם של יישומים פוטנציאליים כאלה, וכבר הגיעה לתוצאות פורצות דרך בנוגע לשימושים חדשים לתוצרי לוואי. התפיסה המרכזית היא לבצע כריית מידע מהיקף עצום של מאמרים ופטנטים, לזהות חומרים מקבילים בעלי אותם מאפיינים, ולחלץ מתוכם את השימושים לחומרים אלה.
ICL קיימה אירועי האקתון (hackathon) לשם מציאת פתרונות חדשים לכמה מן האתגרים התפעוליים מולם היא ניצבת. על אלו נמנים שימושים חדשים למינרלים ולמוצרים של ICL, ושימוש חוזר או ייעוד מחדש של זרמי הפסולת השונים, כגון צמיגי ענק משומשים ונכסים משומשים אחרים.
ICL מיישמת מתודולוגיות חשיבה חדשנית מערכתית (Systematic Inventive Thinking – SIT) על מנת להגביר את יעילות החברה ולגבש פתרונות באמצעות ניצול הידע והניסיון של העובדים בשטח בשילוב עם שיטות חשיבה יצירתית.
צוותי השיפור בוחרים את נושאי עבודתם על בסיס חשיבותם ומשמעותם של הנושאים, הזמן והמשאבים הדרושים לטיפול בסוגיה, יכולת המדידה של השיפור, ופוטנציאל הפיקוח ובקרת הנושא לאורך זמן.
השימוש במתודולוגיות SIT מעודדת למידה הדדית, יצירתיות, ניתוח מעמיק וחקירה שיטתית. המתודולוגיות משמשות לפתרון אתגרים הקשורים לתחומי התפעול, הבטיחות והאקולוגיה.