© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
גישתה של ICL דוגלת בציות לכל הוראות הדין, החקיקה, התקנות, האמנות, ההוראות וההיתרים בכל תחומי פעילותה. בנוסף לגישת ציות זו, קיבלה על עצמה ICL תקנים נוספים ונהלים פנימיים העולים בקנה אחד עם ערכיה של החברה, עקרונותיה ונורמות ההתנהגות שלה.
יושרה, הגינות ומניעת שוחד ושחיתות מהווים ערכים מרכזיים בתרבות הארגונית של ICL.
כחברה גלובלית מובילה, מקפידה ICL לציית לחוקים ולתקנות החלים עליה בכל המקומות שבהם היא עושה עסקים. לאור זאת, מדיניות ותוכניות הציות של החברה מתאפיינות ברמה גבוהה של זהירות, ומאמצות תקנים אירופיים ואמריקניים מחמירים. בין אלו נכללים אמצעים למניעת שוחד ושחיתות, הטרדה, הונאה והוראות דין בתחומי הפרות ציות לכללי סחר, תחרות, ניירות ערך, הלבנת הון והגנת הפרטיות, דוגמת המסגרת הרגולטורית האירופית להגנת מידע, ה-GDPR.
ICL מיישמת את קוד הציות (Compliance Code) של החברה באמצעות מגוון צעדים ופעולות בכל רחבי הארגון. על אלו נמנים "שבוע ציות" כלל-ארגוני, שהתקיים במאי 2019 (קראו עוד להלן), הקמת ועדה גלובלית לקוד האתי, ועוד.
ועדת הקוד האתי הגלובלית של ICL מורכבת מ-12 עובדים ומנהלים בחברה, מכל רחבי העולם. חברי הוועדה דנים בסוגיות יסוד בתחומי האתיקה והציות, משפיעים ולוקחים חלק פעיל בהתווייתן של פעילויות המיועדות ליישום הקוד האתי ובגיבוש תוכניות לשיפור הממשל התאגידי והאתיקה ביחס לכל מחזיקי העניין של החברה. ICL מתקשרת, באופן שקוף, את הסוגיות שעלו בישיבות הוועדה לכל עובדיה בכל העולם, כמו גם את המסקנות וההנחיות הנובעות מדיוניה. שתי דוגמאות לתקשורת זו ניתן לראות כאן וכאן.
הגברת המודעות והתמקדות במחויבותה של ICL לציות עמדו בבסיסו של שבוע הציות הגלובלי ב-ICL. במאי 2019 קיימה ICL לראשונה "שבוע ציות", בכל אתרי פעילותה המרכזיים ברחבי העולם. במסגרת שבוע הציות נערכו אירועים ופעילויות מגוונות בישראל, אירופה, צפון ודרום אמריקה וסין. בין הפעילויות המרכזיות שהתקיימו במסגרת התוכנית: דיוני שולחן עגול למנהלים בנוגע לנושאי ציות; הדרכות מקומיות בנושאי הגבלים עסקיים; חידון טריוויה מקוון בנושאי ציות לכל עובדי ICL בעלי גישה למחשב; "חדרי בריחה" עם "תמרורי אזהרה" מתחום הציות, ועוד. שבוע הציות כלל גם פעילות המחשה למניעת הטרדה המינית ודיון אינטראקטיבי עם הקהל, הדרכות להגברת מודעות בתחומי אבטחת סייבר והגנת הפרטיות, וכן הדרכה חיה בנושאי חבות סביבתית.
ב-ICL קיימת אפס סובלנות למקרי הטרדה מכל סוג שהוא או הפלייה בכל צורה במקום העבודה. ICL אוסרת על הטרדה מטעמי השתייכות גזעית, צבע, השתייכות דתית, מגדר או נטייה מינית (להטב"ק), מוצא לאומי, גיל, מוגבלות, רקע שירות צבאי או כל מאפיין אחר המוגן בחוק המתייחס לפרט. ICL מצייתת בקפידה לכל הוראות החוקים למניעת הטרדה בכל המדינות והאזורים שבהם היא פועלת.
מנהלים וממונים נדרשים לקחת חלק פעיל ומוביל במניעת מקרי הטרדה והתנכלות.
צעדים פרואקטיביים:
ICL לא תפגע בעובד או עובדת אשר ידווחו על חשש כאמור בתום לב, בלי קשר לתוצאות החקירה.
יתרה מכך, כיל אינה מעניקה תרומות, כספיות או אחרות, לפוליטיקאים או לגופים פוליטיים.